het boek

Spiegelbeeld bestaat uit twee boeken, één voor moeder, één voor dochter (10-13 jaar). Over lijf en leden, liefde en leven, vrienden en geloof.

Dochter

‘Moet ik mijn puistjes uitknijpen of laten zitten? Wat gebeurt er als je ongesteld wordt? Bidden, hoe werkt dat eigenlijk? Hoe zal het straks op de middelbare gaan? Wat kan ik doen tegen die vieze zweetgeur?’ Mèn, wat verandert er een hoop in korte tijd! Genoeg dingen om over na te denken. Spiegelbeeld helpt je daar een handje bij. Jouw boek staat vol informatie, tips, opdrachten en leuke weetjes. Achter in het boek is een deel dat ook in het boek van je moeder staat. Daarmee kunnen jullie samen aan de slag.

Moeder

‘Wat vertel ik mijn dochter over seks? Zal ik er ooit aan wennen dat ze haar eigen keuzes maakt? Hoe vertel ik haar over Gods plan voor haar? Moet ik meekijken op haar telefoon, of niet? Hoe doen andere moeders dat eigenlijk? Hoe kan ik er als moeder voor mijn dochter zijn?’ Spiegelbeeld helpt je daarbij door met jou te kijken naar je zelfbeeld, tips te geven over loslaten en na te denken over wat jouw moeder jou eigenlijk heeft meegegeven. Aan het einde is er een deel waarin je samen met je dochter aan de slag gaat met de thema’s lijf, relatie, geloof en identiteit.

filmpjes

Hier vind je de filmpjes waar je in het boek over gelezen hebt. Klik op het cameraatje om ze te zien!

Boek kopen

Klik op het spiegeltje!

Het feestje

Een moment voor moeder en dochter
'Best wel leuk om mijn moeder even helemaal voor mijzelf te hebben.'

Het bijbelverhaal van Mirjam en Jochebed laat een bijzondere relatie tussen dochter en moeder zien. Tijdens Het Feestje gaan jullie aan de hand van dit verhaal kijken naar het verhaal van jullie twee. Lijken jullie op elkaar? Of zijn jullie juist tegenpolen? En wat doen jullie daarmee? Dochters: wie ben jij en wat vind jij belangrijk? Moeders: lukt het om je dochter los te laten? Samen en met leeftijdsgenoten gaan jullie kijken, lezen, denken en doen op een creatieve en gezellige manier. Jullie gaan naar huis met jullie verhaal, vastgelegd in o.a. een unieke foto.

 • Tijd

  uur (dagdeel)

 • Kosten

  per persoon

 • Groepsgrootte

  minimaal 8 - maximaal 12 koppels

 • Locatie

  De auto rijdt ons overal naartoe!

Nodig Joëlle & Hilde uit met je kerk, jeugdgroep, kinderdienst of vriendinnengroep. Als jullie de locatie, drankjes en lekkers regelen, zorgen wij voor de rest. Mail naar info @ spiegelbeeldhetboek.nl (kan ook via De Brievenbus onderaan de pagina) voor meer informatie.

DE MAKERS

Joëlle (23) had het idee, Hilde (44) zag de kans. Marinde (25) schreef voor meiden, Marlies (40) voor moeders.
Geuploade afbeelding

JOËLLE VAN ARNHEM

Concept en vormgeving
Joëlle is 23 jaar, pas getrouwd met haar liefste man en houdt van dingen mooi maken. Ze heeft een bedrijf in grafische vormgeving en illustratie. Samen met Hilde geeft zij de Feestjes.
Geuploade afbeelding

HILDE SNEEP

Concept en fotografie
Hilde is 44 jaar, getrouwd en moeder van twee zoons (16 en 18 jaar) en een dochter (13 jaar). Ze is fotograaf en laat graag mensen anders kijken naar zichzelf en anderen. Samen met Joëlle verzorgt zij de Feestjes.
Geuploade afbeelding

MARINDE VAN DER BREGGEN

Schrijver dochterdeel
Marinde is 26 jaar, getrouwd en woont op het mooiste plekje van Zwolle. Ze houdt van haar autistische kat en leuke jurkjes. Marinde is in het dagelijks leven journalist en schrijft het liefst op papier.
Geuploade afbeelding

MARLIES WEGERIF

Schrijver moederdeel
Marlies is 40 jaar, moeder van twee zoons (10 en 16 jaar) en een dochter (13 jaar). Marlies houdt van hardlopen, mooie letters en de Franse taal. Marlies is vertaler en tekstschrijver.

De recensies

De brievenbus